PENYELIDIK BERSEKUTU INTERIM (LANTIKAN INSTITUT PENYELIDIKAN PRODUK HALAL) | |||
1 | PROF. DR. SUHAIMI AB RAHMAN | BIDANG PENYELIDIKAN | Business Law, Islamic Banking and Financial Law, Shariah and Halal Law |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
ALAMAT |
Pengarah, Pusat Antarabangsa/ Sekolah Perniagaan dan Ekonomi UPM : +603-9769 7673 7656 : Scopus : Google Scholar |
||
2 |
PROF. MADYA DR. RAJA NERINA RAJA YUSOF |
BIDANG KEPAKARAN | International Business Management |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
Jabatan Pengurusan & Pemasaran, Fakulti Ekonomi Dan Pengurusan, : +603-9769 7663 : Scopus : Google Scholar |
|||
3 |
PROF. DR. MUHAMMAD SHAHRIM ABDUL KARIM |
BIDANG KEPAKARAN | Culinary Management, Food Tourism, Heritage Food, Hospitality |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
Jabatan Pengurusan Dan Khidmat Makanan,Fakulti Sains Dan Teknologi Makanan : +603-97698409 : Scopus : Google Scholar |
|||
4 |
PROF. DR. AZMAWANI ABD RAHMAN |
BIDANG KEPAKARAN | Supply Chain, Operation and Technology Management |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
Putra Business School, : +603-9769 7687 | 6021 : Scopus : Google Scholar |
|||
5 |
Dr. SAODAH AHMAD |
BIDANG KEPAKARAN |
Undang-undang Keluarga dan Mediasi |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
Jabatan Pembangunan Manusia & Pengajian Keluarga, Fakulti Ekologi Manusia : +603-9769 7090 : Scopus : Google Scholar |
|||
6 |
PROF. MADYA TS. DR. MOHD. YAZID MOHD YUNOS |
BIDANG KEPAKARAN | Seni Bina Landkap Islam / Penyertaan Reka Bentuk 3D |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
Jabatan Senibina & Lanskap, Fakulti Rekabentuk & Senibina : +603-9769 4043 : Scopus : Google Scholar |
|||
7 | PROF. MADYA DR. LOKMAN HAKIM IDRIS | BIDANG KEPAKARAN | Produksi Poultri |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
Jabatan Sains Praklinikal VeterinarFakulti Perubatan Veterinar : +603 - 9769 3425 : Scopus : Google Scholar |
|||
8 |
DR. ROSMIZA BIDIN |
BIDANG KEPAKARAN |
Corporate Identity, Image and Reputation,Branding, Corporate Communication, and Social Customer Relationship Management |
TARIKH LANTIKAN | 1 Okt 2022 - 30 Sep 2024 | ||
Jabatan Komunikasi, Fakulti Bahasa Moden & Komunikasi, : 03-9769 8791 : Scopus : Google Scholar |
|||
9 | PROF. MADYA DR. NOR AZURA BINTI ADZHARUDDIN | BIDANG KEPAKARAN |
New Media & Traditional Media Advertising, Celebrity Endorsements in Advertising, Memory and Attitude Measures, Integrated Marketing Communication Strategies, and Corporate Communication |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
Ketua Jabatan, Jabatan Komunikasi Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi :03-97698768 : Scopus : Google Scholar |
|||
10 |
DR. MOHAMMAD NIDZAM ABDUL KADIR |
BIDANG KEPAKARAN |
Maqasid Shariah, Hubungan Etnik dalam Fiqh Islam |
TARIKH LANTIKAN | 1 Mei 2022 - 30 April 2024 | ||
Jabatan Pengajian Kenegaraan Dan Ketamadunan, FAKULTI EKOLOGI MANUSIA : 03-9769 7809 : Scopus : Google Scholar |
|||
11 | PROF. MADYA DR. MOHD SUKKI BIN OTHMAN | BIDANG KEPAKARAN |
I’jaz al-Qur’an, Arabic Language and Literature, Islamic Civilization, Translation (Arabic-Malay), Quranic & Islamic Studies, Syariah |
TARIKH LANTIKAN | 1 Mei 2022 - 30 April 2024 | ||
Jabatan Bahasa Asing, FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI : 03-9769 8735 : Scopus : Google Scholar |
|||
12 | DR. SABARINA MOHAMMED SHAH |
BIDANG KEPAKARAN |
I’jaz al-Qur’an, Arabic Language and Literature, Islamic Civilization, Translation (Arabic-Malay), Quranic & Islamic Studies, Syariah |
TARIKH LANTIKAN | 1 Mei 2022 - 30 April 2024 | ||
Kumpulan Akademik (Perakaunan Dan Kewangan) : Scopus : Google Scholar |
|||
13 | PROF. MADYA DR. AMINI AMIR ABDULLAH |
BIDANG KEPAKARAN |
Usuluddin dan Pemikiran Islam / Hubungan Muslim-bukan Muslim /Tamadun Islam / Tamadun Asia / Pandangan Semesta Islam / Pengajian Islam dan Dakwah |
TARIKH LANTIKAN | 1 Okt 2022 - 30 Sept 2024 | ||
Jabatan Pengajian Kenegaraan Dan Ketamadunan : Scopus : Google Scholar |
|||
14 |
USTAZ MOHD AMRI BIN ABDULLAH |
BIDANG KEPAKARAN | Penyelidik Bersekutu Industri |
TARIKH LANTIKAN | 1 Mei 2022 - 30 Jun 2024 | ||
Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) | |||
15 |
DR. MARIATULQABTIAH ABDUL RAZAK |
BIDANG KEPAKARAN | Imunologi & Biologi Molekul |
TARIKH LANTIKAN |
1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 |
||
ALAMAT |
Fakulti Bioteknologi Dan Sains Biomolekul : +603-9769 1938 : mariatulqabtiah@upm.edu.my : Scopus |
||
16 |
PROF. MADYA DR. NORASHIKIN AB. AZIZ |
BIDANG KEPAKARAN | Hygienic processing, thermal processing & powder mixing |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
ALAMAT |
Jabatan Kejuruteraan Proses dan Makanan Fakulti Kejuruteraan : +603-9769 4302 : norashikin@upm.edu.my : Scopus |
||
17 |
DR. SITI HAJAR ARIFFIN |
BIDANG KEPAKARAN |
Packaging Engineering, Quality & Shelf Life, Image Processing, Mathematical Modelling, Processing Line of Food, Post-harvest Engineering |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
ALAMAT |
Jabatan Kejuruteraan Proses dan MakananFakulti Kejuruteraan : +603-9769 6363 : Scopus |
||
18 |
PROF. DR. AZRINA AZLAN |
BIDANG KEPAKARAN | Pemakanan Berkaitan Penyakit Kronik, Suplemen, Makanan Berfungsi, Pengkalan Data Makan & Pemakanan |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
ALAMAT |
Jabatan Pemakanan dan Dietetik, Fakulti Perubatan Dan Sains Kesihatan : +603-97692466 : azrinaaz@upm.edu.my : Scopus |
||
19 |
DR. IRWAN HANISH WARSANAH |
BIDANG KEPAKARAN | Mikrobiologi, Imunologi, Pedagogi Sains |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
ALAMAT | Jabatan Mikrobiologi Fakulti Bioteknologi Dan Sains Biomolekul : +603-9769 8261 : irwanhanish@upm.edu.my : Scopus : Google Scholar |
||
20 |
DR. NOR NADIAH ABDUL KARIM SHAH |
BIDANG KEPAKARAN | Non-thermal Food Processing and Preservation |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
ALAMAT |
Jabatan Kejuruteraan Proses dan Makanan Fakulti Kejuruteraan : +603-9769 6349 : nadiahkarim@upm.edu.my : Scopus : Google Scholar |
||
21 |
DR. NORAZLINALIZA SALIM |
BIDANG KEPAKARAN | Nanoemulsion, Nanoformulation, Drug Delivery, Colloid Chemistry, Drug Release Study |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
ALAMAT |
Pusat Asasi Sains Pertanian : : azlinalizas@upm.edu.my : Scopus : Google Scholar |
||
22 |
PROF. DR. ALYANI ISMAIL |
BIDANG KEPAKARAN | Micromachining microwave devices, microwave waveguides, microwave filters, RF MEMS |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
ALAMAT |
Jabatan Kejuruteraan Sistem Komputer dan Komunikasi Fakulti Kejuruteraan : +603-9769 4352 : alyani@upm.edu.my : Scopus : Google Scholar |
||
23 |
PROF.TS. DR. CHEAH YOKE KQUEEN |
BIDANG KEPAKARAN | Kejuruteraan Genetik, Biologi Molekul dan Bioinformatik |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
Jabatan Sains Perubatan ,Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan :+603 9769 2343 : ykcheah@upm.edu.my : Scopus : Google Scholar |
|||
24 |
PROF. MADYA DR. ANIS SHOBIRIN BINTI MEOR HUSSIN |
BIDANG KEPAKARAN | Teknologi Makanan dan Bioteknologi Makanan |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
Jabatan Teknologi Makanan,Fakulti Sains Dan Teknologi Makanan :+603-9769 8347 : shobirin@upm.edu.my : Scopus : Google Scholar |
|||
25 |
PROF. DR. ROSNAH BINTI SHAMSUDIN |
BIDANG KEPAKARAN | Process machinery design, food properties, postharvest engineering |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
Jabatan Kejuruteraan Proses dan Makanan ,Fakulti Kejuruteraan :+603-9769 8347 : rosnahs@upm.edu.my : Scopus : Google Scholar |
|||
26 |
DR. NOOR LIYANA YUSOF |
BIDANG KEPAKARAN | Impregnasi Vakum; Pemanjangan Jangka Hayat Makanan |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
Jabatan Teknologi Makanan Fakulti Sains Dan Teknologi Makanan :+603-9769 8413 : noorliyana@upm.edu.my : Scopus : Google Scholar |
|||
27 |
DR. ROSELIZA KADIR BASHA |
BIDANG KEPAKARAN | Food packaging, biopolymer packaging material, packaging of fresh produce, agricultural and food process engineering |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
Jabatan Kejuruteraan Proses dan Makanan, Fakulti Kejuruteraan :+603-9769 6412 : roseliza@upm.edu.my : Scopus : Google Scholar |
|||
28 |
PROF. MADYA IR. DR. FAKHRUL ZAMAN ROKHANI |
BIDANG KEPAKARAN | Embedded System |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
Jabatan Kejuruteraan Sistem Komputer dan Komunikasi , Fakulti Kejuruteraan :+603-9769 6434 : fzr@upm.edu.my : Scopus : Google Scholar |
|||
29 |
PROF. MADYA DR. RABIHA SULAIMAN |
BIDANG KEPAKARAN | Kejuruteraan Makanan; Reologi Makanan |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
Jabatan Teknologi Makanan Fakulti Sains dan Teknologi Makanan :+603-9769 8520 : rabiha@upm.edu.my : Scopus : Google Scholar |
|||
30 |
DR. MOHD ZUHAIR MOHD NOR |
BIDANG KEPAKARAN | Membrane filtration, Food processing engineering, Food product development, Protein separation, Agro-waste utilisation |
TARIKH LANTIKAN | 1 Dis 2021 - 30 Nov 2023 | ||
Jabatan Kejuruteraan Proses dan Makanan Fakulti Kejuruteraan : +603-9769 4303 : Scopus : Google Scholar |
|||
31 |
DR. MOHD SALAHUDDIN MOHD BASRI |
BIDANG KEPAKARAN | Optimization and Statistical Analysis (MINITAB), Factorial Design and Response Surface Methodology (RSM) (MINITAB), Thermoset (Geopolymer) and Thermoplastic Polymer, Mechanical (Machinery) Design and Static Stress Analysis (Solidwork), Fluid Flow and Heat Transfer Modeling and Simulation (ANSYS FLUENT) |
TARIKH LANTIKAN | 1 Dis 2021 - 30 Nov 2023 | ||
Jabatan Kejuruteraan Proses dan Makanan Fakulti Kejuruteraan : +603-9769 4312 : Scopus : Google Scholar |
|||
32 |
DR. AMY HALIMAH RAJAEE |
BIDANG KEPAKARAN | Fish Genetics and Breeding |
TARIKH LANTIKAN | 1 Jun 2022 - 31 Mei 2024 | ||
Jabatan Sains Haiwan dan Perikanan Kampus Bintulu Sarawak UPM : +6086-855670 / 5832 : Scopus : Google Scholar |
|||
33 | PROF. DR. AMIN ISMAIL | BIDANG KEPAKARAN | Kimia & Biokimia Makanan, Analisis Komposisi Makanan, Assay Anti-Pengoksidaan, Polifenol Koko |
TARIKH LANTIKAN | 1 Jun 2022 - 31 Mei 2024 | ||
Pengarah Pusat Jaminan Kualiti : Scopus : Google Scholar |
|||
34 | DR. WAN ZUNAIRAH WAN IBADULLAH | BIDANG KEPAKARAN |
Bidang Utama: Sains Makanan Sub-bidang: Kimia & Pemprosesan Makanan; Interaksi Lipid - Protein |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2020 - 31 Oktober 2022 | ||
Jabatan Sains Makanan Fakulti Sains dan Teknologi Makanan : +603-9769 8352 : Scopus : Google Scholar |
|||
35 | PROF. MADYA DR. NOR KHAIZURA MAHMUD @ AB RASHID | BIDANG KEPAKARAN | Bidang Utama: Mikrobiologi Makanan |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2020 - 31 Oktober 2022 | ||
Jabatan Sains Makanan Fakulti Sains dan Teknologi Makanan : +603-9769 8533 : Scopus : Google Scholar |
|||
36 | DR. NORHASNIDA ZAWAWI | BIDANG KEPAKARAN | Sains Pemakanan Sub-bidang: Makanan Fungsian; Teknologi Omik Makanan - Nutrigenomik |
TARIKH LANTIKAN | 1 Apr 2021 - 31 Mac 2023 | ||
Jabatan Sains Makanan Fakulti Sains dan Teknologi Makanan : +603-9769 8534 : Scopus : Google Scholar |
|||
37 | DR. MUHAMAD FARIS AB AZIZ | BIDANG KEPAKARAN | Biokimia Haiwan |
TARIKH LANTIKAN | 1 Mei 2022 - 30 April 2024 | ||
Jabatan Sains Haiwan FAKULTI PERTANIAN : +603-9769 4914 : Scopus : Google Scholar |
|||
38 | PROF. MADYA DR. HELMI ZULHAIDI MOHD. SHAFRI | BIDANG KEPAKARAN | Penderiaan Jauh dan Geomatik |
TARIKH LANTIKAN | 1 Mei 2022 - 30 April 2024 | ||
Fakulti Kejuruteraan : +603-97696459 : Scopus : Google Scholar |
|||
39 | DR. INTAN SYAFINAZ MOHAMED AMIN TAWAKKAL | BIDANG KEPAKARAN | Food Packaging, Bio-composite Materials, Active Packaging, Biodegradable Films and Coatings |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2021 - 31 Okt 2023 | ||
Jabatan Kejuruteraan Proses dan Makanan, Fakulti Kejuruteraan, : +603-9769 4300 : Scopus : Google Scholar |
|||
40 | PROF. MADYA DR. USWATUN HASANAH BINTI ZAIDAN | BIDANG KEPAKARAN | Biokatalisis, Biokimia Makanan dan Pemakanan |
TARIKH LANTIKAN | 1 Sep 2021- 31 Ogos 2023 | ||
Jabatan Biokimia Fakulti Bioteknologi dan Sains Biomolekul : +603-9769 7620 : Scopus : Google Scholar |
|||
41 | DR. UBEDULLAH KAKA | BIDANG KEPAKARAN | Anaethesia dan Analgesia |
TARIKH LANTIKAN | 1 Okt 2022 - 30 Sep 2024 | ||
Jabatan Perubatan & Pembedahan Haiwan Kesayangan Fakulti Perubatan Veterinar : +6017 - 2037281 J180 : Scopus : Google Scholar |
|||
42 | PROF. DR. SHUHAIMI MUSTAFA |
BIDANG KEPAKARAN | Mikrobiologi Makanan |
TARIKH LANTIKAN | 1 Dis 2022 - 30 Nov 2024 | ||
Dekan
: Scopus : Google Scholar |
|||
43 | PROFESOR MADYA DR. YAYA RUKAYADI | BIDANG KEPAKARAN | Bidang Utama: Mikrobiologi Sub-bidang: Mikrobiologi Makanan; Keselamatan Mikrobiologi Makanan |
TARIKH LANTIKAN | 1 Nov 2022 - 31 Okt 2022 | ||
Jabatan Sains Makanan Fakulti Sains dan Teknologi Makanan : +603-9769 8519 : Scopus : Google Scholar |
|||
Updated:: 02/10/2023 [salehan]
Universiti Putra Malaysia, Putra Infoport, 43400 UPM Serdang Selangor