Majlis Pelancaran Program Latihan Eksekutif Halal Dan Buku Isu Halal | HALAL PRODUCTS RESEARCH INSTITUTE
» NEWS » Majlis Pelancaran Program Latihan Eksekutif Halal dan Buku Isu Halal

Majlis Pelancaran Program Latihan Eksekutif Halal dan Buku Isu Halal

14 Julai 2014 : Institut Penyelidikan Produk Halal dengan kerjasama Persatuan Profesion Eksekutif Halal Malaysia (PEHMA) telah mengadakan majlis pelancaran latihan Eksekutif Halal dan buku isu halal kontemporari yang berlangsung di Hotel Bangi Putrajaya (Equatorial Bangi). Majlis tersebut telah disempurnakan oleh Setiausaha Politik Menteri di Jabatan Perdana Menteri , Basorri Bin Abu Hassan. Dalam majlis yang sama juga sebuah buku yang telah dihasil oleh penyelidik dari IPPH bertajuk " Isu Halal Kotemporari" turut dilancarkan .

Bangi , 16 Oktober: Institut Pnyelidikan Produk Halal dengan kerjasama Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) telah menganjurkan Seminar Undang Undang Pentadbiran Harta Pusaka Islam Malaysia 2014 (SUPPHI 2014). Seminar tersebut telah berlangsung selama 2 hari bermula 15-16 Oktober bertempat di Dewan Al Ghazali, Institut latihan Islam Malaysia (ILIM), Bangi Selangor.

Date of Input: | Updated: | amir_peli

SXDcXAU~